Csapat‎ > ‎Császárgomba raj‎ > ‎

Vadrózsa őrs

Őrsvezető: Bíró Kata
Tagok:                                                                                                
  • Dohanics Anna                                                                             
  • Illésy Katalin                                                                                  
  • Monori Ágnes                                                                               
  • Monori Judit
  • Nagy Beáta
  • Tóth Eszter
Korábbi tagok:
  • Szabó Petra
  • Szakáli Katalin
  • Viszokay Ágnes

Őrsünk születése 2003. tavaszán kezdődött, egy toborzó kirándulás alkalmával. A kezdetekben a Borostyán legelső tagjai még szintén a Vadrózsákhoz tartoztak és az őrsöt ketten vezettük Rékával. Majd a 2004-es toborzó kirándulás után megszületett a Borostyán őrs a kisebb leányzókkal, és nagyobb leányzókkal pedig folyamatosan gyarapodtunk mi, Vadrózsák. Az őrsnek már nagyon korán tagja volt:Illésy Katka, Monori Jutka, Tóth Esztike és picivel később Monori Ági. Korábban csatlakoztak, de már nem aktív tagok: Trudi, Szakáli Kató, Garai Réka, Dohanics Vera, Szabó Petra. Kis ideig Orsika, a legkisebb Dohanics-leányzó is tagja volt az őrünknek, nálunk kezdte, majd Annánál folytatta a cserkészetet. Valamivel később csatlakozott: Dohanics Panni, majd Nagy Bea, és Viszokay Ági.

2003-tól 2007-ig az őrsik a kastélytemplom hittantermeiben illetve templom előtt a szabadban folytak le, később pedig A megépült Szentháromság-templom közösségi házának hittantermeiben, vagy a templom előterében, és olykor az Erzsébet-parkban.

Első portyánk 2005-ben Veszprémbe vezetett.( M.Ági, Esztike, Kató, Katka) Voltunk az érskei palotában, a Szent Mihály székesegyházban (25 perces misén!) és a várban is ebben az őszi két napban. 2006 nyarán második állomásunk Fót volt ( M.Ági, Katka, Petra). Három napot töltöttünk itt, és tikkasztó hőségben teltek a napjaink. Meglátogattuk Kálmán Imre híres faragóművész emlékházát, megtekintettük a Károlyi-kriptát és a templomot, voltunk a Károlyi-kastélynál és a parkban, utolsó nap pedig a fótfürdői strandon lubickoltunk.

Ezt követte a 2007-es pomázi kétnapos portya (M. Ági, M. Judit, Bea, Esztike, Panni). Megmásztuk a ..., és este pedig egy nemzetiségi esten vettünk részt, majd bekapcsolódtunk a táncokba mi is. 2007 nyarán 3 napos utunk Dömösre vezetett (Bea, Panni, V. Ági). Megnéztük az itteni kolostorromot, kagylókat és köveket gyűjtögettünk a dömösi Dunában, voltunk a Rám-szakadékban, és persze voltunk a visegrádi várban. Borsosberény volt a következő állomás (Bea, Esztike, Panni, V. Ági), immáron 2008-ban. Kirándulós portya volt ez (drégelyi vár), este pedig tüzet raktunk és szalonna híján kolbászt sütöttünk. 2008 novemberén pedig Esztergomba látogattunk (Bea, M. Ági, Esztike, Katka, V. Ági). Programunkban szerepelt a vár meglátogatása, a reneszánsz kegytárgy-kiállítás, a bazilika, Párkány, a zsidószínház és a Duna. Moziba is el szerettünk volna menni, de ezt csak a következő napon ejtettük meg, immáron Pesten. Sok fénykép is készült. Az egyik este egy nagyon barátságos és jó hangulatú vacsora-beszélgetésre invitáltuk a szintén ugyanott megszálló pasaréti cserkészcsapat farkaskölyök-potyázóit és vezetőit, és végül a siófoki nyári portya is említést érdemel, ahol is kemény 3 fős volt a részvétel, ennek ellenére a balcsi vize, egy kedves markazi családdal való közös bográcsozás, és Tihany szépsége remélhetőleg feledtette velünk a számbeli alulprezentáltságot, és a borús időt. .

Közös kalandjaink kisebb fejezetéihez tartozik még a kemény 4 fős részvételű, félnapos nyári kirándulás Szadán (M.Ági, M. Judit, Sári) a balkáni táncház-akció Pesten (Esztike, Petra, Katka, Bea), az őrsi pólófestés Gödöllőn valamint nyakkendőfestés Siófokon ( Panni, Vera, Katka, Petra, Bea, Ági) a filmnézegetős őrsi nap Pesten (Bea, M.Ági, Esztike) és Beáéknál, valamint az operettszínház musicalei: Rudolf, Mozart.

Már több széria is készült őrsi póló gyanánt, a mostani Bea tervei és rajza alapján készült. Őrsi indulónkat a berényi portyán írtuk meg, és még a pomázi portyán született meg az őrsi csatakiáltásunk (- Vigyázat! - Szúrunk!). A potyák, közös kalandok, élmények, nehézségek, spontán szituációk adta kihívások, és igencsak vicces helyzetek hozták létre őrsi titkainkat, amik maradjanak örökre titkok!!!