Tisztelt Szülők!

Hagyományainkhoz híven idén nyáron is megrendezzük szokásos tíz napos cserkésztáborunkat. A tábor az egész éves cserkészmunka megkoronázása, a legjobb és leghasznosabb nevelési alkalmunk az év során, egyedülálló élmény a gyerekeknek. Ezért kérjük Önöket, amennyiben lehetséges, gyermekük vegyen részt a tábor teljes időtartamán; a programok felépítése, sorrendje, és nevelési célja is ezt kívánja. A tábort ez évben is július elejére szervezzük: 2017. 07. 07-16. a pontos dátum. Kérjük, ha tehetik, a fent leírtakra való tekintettel ezen időpont figyelembe vételével szervezzék egyéb programjaikat. A tábor helyszíne jelenleg még szervezés alatt áll, de mindenképpen próbálunk nem túl távoli helyszínt választani, maximum 100 km messzire szeretnénk menni. A pontos költségekről a későbbiekben adunk tájékoztatást, várhatóan 20.000-25.000 forint közé fog esni a tábordíj, melyet két részletben kérünk majd befizetni. Lesz lehetőség átutalással fizetni, illetve készpénzben az őrsvezetőnek vagy rajvezetőnek. Amennyiben problémát jelent az összeg kifizetése, kérjük, jelezzék felénk, senki ne maradjon emiatt otthon!

További részletekről egy következő levélben, majd közvetlenül a tábor előtt szülői értekezleten tájékoztatjuk Önöket, addig kérdéseikkel bátran forduljanak az őrsvezetőkhöz, rajvezetőkhöz, vagy hozzám.

Gödöllő, 2017. 02. 21.

Üdvözlettel:

Wirnhardt Ádám
csapatparancsnok


Kerületi cserkész foci kupa

Kedves Cserkésztestvérek!

Idén OKTÓBER 29-én Vácon kerül megrendezésre a már nagy hagyományoknak örvendő X. kerületi focikupa. Ahogy azt már megszokhattuk, hatalmas küzdelmek és színvonalas mérkőzések várhatóak győzelmi címek meghódításáért a Váci Piar műfüves pályáján! 
Pontos cím: 2600 Vác, Konstantin tér 6. Kérünk minden csapatot hogy érkezzen meg legkésőbb 9:30-ig hogy időben el tudjuk majd kezdeni a meccseket és ne csússzunk el. Csapatonkénti nevezési díj 5000 Ft, ami tartalmazza a pályák bérleti díját, meleg teát és zsíros kenyeret a kiéhezett sportembereknek :) ! 

Az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, határidő október 16.: 
https://goo.gl/forms/qbGjLhlER6gVE9w23

A két fiatalabb korosztályban 5+1, a két nagyobb korosztályban 4+1-es csapatok nevezését várjuk. Cserék természetesen lehetnek, csapatonként maximum 4. Minden résztvevő csapatnak 5000 Ft a nevezés. Ha összejön elég lány csapat akkor lesz külön nekik is torna!
A pályákra teremcipővel lehet majd fellépni, úgyhogy olyat hozzatok majd (műfűre lehet hernyótalpast is hozni, de stoplist nem)!
Hozhattok szurkolókat is hogy még fergetegesebb legyen a hangulat! Gyertek minél többen és játszunk egy jót a sportszerűség szellemében!

Jelentkezésért keresd az őrsvezetőd!

Cserkész kosár kupa
2016.12.03

2016 december 3.-án került megrendezésre az éves cserkész kosár kupa Budapesten. A versenyen csapatunkból számos lány őrs képviseltette magát és a tavalyi eredményeikhez hasonlóan idén sem találtak legyőzőre cserkészeink. 

Eredményeink:
A lány cserkész korosztályban: 

I.hely  Vadmálna őrs
II.hely Tigrislilomok
III.hely Cseresznyék

A lány rover korosztályban:

I.hely  Sivatagi rohamcsigák
II.hely Boróka őrs

Gratulálunk nekik a lenyűgöző teljesítményükhöz!

A győztes csapat


 


7. nap

Ákos Jóvér, 2015. júl. 13. 1:46

Előző nap este egy meseerdőn segítettek Unkasznak megmenteni szerelmét a haláltól a cserkészeink. 

Mai napon délelőtt különböző állomásokon frizbifociztak, kvidicseztek és vizes programokon vettek részt a gyerekek. Délután pedig lelki programok várták őket és Gyuri atya tartott nekik misét a táborhelyen. 

Volt egy kis gondunk a vízellátással a nap elején, mivel meglepően rózsaszínű volt a víz, amit kitöltöttünk a csapról. Utána jártunk a vízműveknél, hogy mi okozza ezt a jelenséget. A tájékoztatásuk szerint a víz emberi fogyasztásra alkalmas, mivel csak fertőtlenítőszert, hipermangán tartalmaz a víz. 

Holnap, hétfőn, pedig a Szigetvári gyógystrandra megy a csapatunk, ahol van fedett medence is, így esetleges rossz idő esetén is tudnak fürdőzni. 

4-5-6. nap

Ákos Jóvér, 2015. júl. 11. 4:32

Elnézésüket kérem a hírek kimaradásáért. Én is lejöttem a csapattáborba és nekem is korlátozottan volt lehetőségem frissíteni a honlapot. 

4. nap
A nap csúcspontja a fogadalom tétel volt. Akik a próbák alapján felkészülnek ítéltünk és szeretett volna fogadalmat tenni (mindenki), az letette a cserkész jelölt, illetve cserkész fogadalmat és megkapta a hozzá illő nyakkendőjét. 
A csapat többi tagja is osztozott örömükben és a fogadalom tétel utáni puding evésben egyaránt. 

5. nap
Portyára indultak rajok szerint különböző helyszínekre a cserkészeink. Zsákjaikat minden fontos felszereléssel és élelemmel megpakolva nekivágtak a környező domboknak. Majd pedig tábort vertek és a szabad ég alatt aludtak, szakszóval bivakoltak. Illetve este egy raji tábor tűzzel tették emlékezetessé a portyát. 

6. nap
Felébredve összeszedték felszerelésüket és visszaindultak a táborhelyre. Jelen pillanatban mikor e sorokat 13.31 perckor írom, valószínűleg már vissza is érkeztek a táborhelyre.

3. nap

Ákos Jóvér, 2015. júl. 8. 10:01   [ 2015. júl. 9. 5:12 frissítve ]

Ma Szigetvárra kirándultak el a cserkészek, ahol többek közt egy közkútnál nagy vízicsatába fogtak, hogy enyhítsék a nagy hőséget. Már várják az enyhülést hozó esőt. Felkészülve várják az esetleges erős vihart is.

Frissítés:
Még 3-4 óra magasságában beszéltem velük, akkor éppen vissza felé tartottak a táborba. 
Tudtak a viharról és felkészülten érte őket. 
Azóta még nem jött felőlük hír. De kértem őket, hogy ha elvonul az eső, akkor jelentkezzenek majd be.
Vezetőink átvészeltek már ehhez hasonló erősségű nyári viharokat, azért tudják mit kell ahhoz tenni, hogy biztonságba legyenek. 

19:32
A 802 csapattábortól pár km-re lévő 25 csapattól származó információk:
"Minket elkerült a vihar!! Fújt a szél, gyengéden esett az eső egy ideig, de a viharos messze nem nevezhető az időjárás. "
Kaptam képet is tőlük:

Este még visszatért az eső, de az előkészítéseknek hála egyik sátor sem ázott be. Mindenki épségben van. 

2.nap

Ákos Jóvér, 2015. júl. 8. 0:46

Mai napon továbbra is tombol a hőség, de ez nem tántorította el a cserkészeket a táboruk felépítésétől. Az előző esti jól sikerült tábortűz poénjai még a fülükben csengenek, de közben nagy szorgalommal építik táborukat. 
Holnap egy túra során bejárják a közeli tájakat.

1. nap

Ákos Jóvér, 2015. júl. 6. 12:14

Reggeli indulás után épségben megérkeztek a gyerekek a táborhelyre, ahol nagy meleg és Robin Hood várta őket.
A forróság elől menedéket nyújtó fák közt elkezdték felverni sátraikat és készülődni az esti nyitó tábortűzre. 


Toborzónap Szept. 27.!!!

ádám wirnhardt, 2014. aug. 28. 1:55   [ 2014. szept. 17. 6:33 frissítve ]

Nagy szeretettel várunk midenkit erre a szombati napra, élőben is ki lehet próbálni, hogy milyen cserkésznek lenni. Elsősorban 4. 5.-es gyerekeket várunk, nekik fogunk tudni őrsvezetőket biztosítani, és garantálni azt, hogy idéntől csatlakozhatnak a csapatunkhoz.
Találkozó: Reggel 9:00 Teva parkoló (Táncsics Mihály utca végén)
Vége: 17:00 Teva parkoló
Egész napra hozzanak a gyerekek magukkal enni és innivalót.
Eső esetén a Szentháromság templom közösségi házában leszünk.

Csapattábor 2014

Ákos Jóvér, 2014. máj. 9. 13:02

Elindult a jelentkezés a nyári táborba! 
Kérjük olvassák el a részleteket!
Csapattábor 2014

Kisze bábu égetés

Ákos Jóvér, 2014. febr. 4. 14:33   [ 2014. febr. 5. 6:11 frissítve ]

Időpont: Febr. 22  - 9 órától 15 óráig

Csapatunk idén is felelevenít egy régi népszokást, amire várjuk a kedves szülőket is!
Kérjük olvassák el a mellékelt levelet!

A részvevőknek ajánljuk, hogy a mellékelt tudnivalókat is olvassák át, mert a benne rejlő tudás még hasznos lehet! 

Csapattábor - 1. Szülői levél

Ákos Jóvér, 2013. ápr. 29. 10:20   [ frissítve: 2013. ápr. 29. 10:23, felhasználó: Alex Kocsis ]

Tisztelt Szülők!

Mellékelve találják az első szülői levelet!
Kérjük olvassák el figyelmesen!
Link: https://docs.google.com/file/d/0B4m683EVSKqdU1c3dXh4UXk1VGM/edit
Teaház

Gergely Korosa, 2013. febr. 7. 14:25   [ frissítve: 2013. febr. 7. 14:25, felhasználó: Alex Kocsis ]

Szintén ezen a napon, 2013.02.09-én este az egyházközségi farsangon csapatunk vállalta el a teaház szervezését, lebonyolítását.
Tehát minden csapattagot várunk 9-án szombaton 19:30-tól 24:00-ig egy kis szórakozásra, segítésre.
Helyszín:Gödöllő:Szent Imre Katolikus Általános Iskola.
Kína lesz a kerettörténet, tehát mindenki öltözzön be valamilyen kínai viseletbe(vagy hasonlóba) és ha van otthon valami holmija,ruhája, amivel még varázslatosabbá,hangulatosabbá tehetnénk a teaházat, az hozza el bátran.

1-10 of 13