Rólunk

Kedves Látogató!

A 802-es számú Szent Korona cserkészcsapat honlapján jársz. Csapatunk Gödöllőn működik, a város és a környék fiataljai, gyerekei alkotják, több mint százan.

Mi az a cserkészet?

A cserkészet egy önkéntességen alapuló ifjúsági nevelőmozgalom, ami politikától és vallási felekezettől függetlenül a fiatalok egészséges felnőtté és hasznos állampolgárrá válását kívánja segíteni.

Bővebben a cserkészetről itt olvashatsz.

Mit jelent cserkésznek lenni?

Érdekes, izgalmas, erőt próbáló és agyat megmozgató programokon való részvételt egy vidám és szeretetteljes közösségben, lehetőséget országos és nemzetközi programokon való részvételre, ezek által lehetőséget új arcok és önmagad megismerésére.

A hetente tartott őrsgyűlésen túl minden félévben vannak raji és csapat-szinten szervezett programok: kirándulások, portyák („ottalvós túra“), barlangászás, sportnap vagy éppen kézműveskedés. Az egész éves aktivitás jutalma pedig a nyári, 10 napos tábor, ahol megtanulunk a természettel összhangban élni, és ahol úgy összekovácsolódik a társaság, hogy a végén alig akarunk hazamenni.

Mit jelent gödöllői cserkésznek lenni?

Gödöllőt szerte a világon megjelölik térképükön a cserkészek: a negyedik cserkész világtalálkozót itt rendezték meg, a világ akkor volt legrátermettebb ifjainak lábnyomaiba lépünk mi, gödöllői cserkészek. Nagy megtiszteltetésnek érezzük azt is, hogy az ország tiszteletbeli főcserkésze, gróf dr. széki Teleki Pál a máriabesnyői temetőt választotta végső nyughelyül. Minden év április 4-én megemlékezünk róla és munkásságáról.

Csapatunk a gödöllői Római Katolikus Egyházközség támogatásával működik, így aktív tagjai lehetünk a sajátunkon túl a plébánia közösségének is, és a cserkészet Gödöllőhöz fűző hagyománynak köszönhetően rendszeresen megjelenünk a különböző nemzeti ünnepek és emléknapok alkalmából rendezett városi eseményeken.

A honlapon bemutatkoznak a csapat tagjai, minden fontos információt megtalálhatsz a következő programjainkról, és nézegethetsz képeket a régebbiekről. Jó böngészést és

Jó Munkát!